Ako by si zhodnotil priebeh jesennej časti?

Vstup do súťaže nebol ideálny. V úvode sme stratili dva body so Svidníkom, následne prišla výhra v Krompachoch, prehra s Lipanami a remíza v Spišskom Podhradí, kde sme absolútne nezvládli posledných 30 minút. Celkovo sme z 11 zápasov odohrali až 7 v domácom prostredí a s tým sme mali počas celej jesene obrovský problém. Potrebovali sme ich výsledkovo zvládnuť, no z viacerých dôvodov sa nám to nedarilo. Mrzia ma predovšetkým zaváhania so Svidníkom, Stropkovom, Kalšou, Vranovom, v ktorých sme neboli horším tímom, ale futbal sa hrá na góly. Paradoxne vonku sme v každom zápase hrali uvoľnene a teda sme zbierali body. Počas 4 zápasov na ihriskách súperov sme predviedli výborný futbal, samozrejme boli aj „hluché pasáže“( Podhradie a Krompachy ), ale celkovo mužstvo vyzeralo omnoho lepšie ako doma.

 

Máme veľké množstvo mladých hráčov, aká bola atmosféra v kabíne? Zvládali to chalani?

Chalani v domácich zápasoch na sebe cítili výsledkový tlak, príliš chceli a to nám zväzovalo nohy. Absentovala ľahkosť,  sebavedomie a hlavne skúsenosti. Viacerí sa s niečím podobným stretli prvýkrát. Do toho prišli zranenia, ktoré nám vyradili hráčov na celú jeseň. Veľmi nám chýbali predovšetkým kapitán Šoltés a strelec Kavulič, dlhodobo hral so sebazaprením Ľuboš Ontko, ktorý prakticky 5 týždňov netrénoval, aby čo najviac šetril zapálenú šľachu v kolene, a preto bol aj jeho výkon limitovaný. Ťažká bola hlavne posledná domáca prehra so Stropkovom, kde nám chýbal kúsoček športového šťastia. Poviem pravdu, nebolo to vôbec jednoduché. Tiež som mladý tréner, k tomu mladá kabína, pracujem bez širšieho realizačného tímu, a teda bolo to ťažké. Veľmi sme tento zápas chceli zvládnuť. Atmosféra nebola najlepšia a sú to obrovské skúsenosti aj pre mňa. Na pondelňajšom tréningu po Stropkove sme netrénovali, ale mali sme spoločný meeting v kabíne. Otvorene sme komunikovali o viacerých veciach a snažili sme sa veci nastaviť inak. Zmenil som herný systém, začali sme sa pripravovať na Sninu a vďakabohu sme zápas zvládli, lebo sme to už všetci veľmi potrebovali.

 

Ktorý zápas by si označil z Našej strany za najlepší/najhorší?

Najhorší bol asi úvodný zápas so Svidníkom, keď súper prišiel brániť v hlbokom bloku a po jedinej strele na bránu išiel do vedenia. V 90 min. nás pekným gólom zachránil Ľuboš Ontko. Za najlepší zápas by som označil určite stretnutie v Košiciach. Chalani predviedli vynikajúci, tímový výkon, no futbal nám v tomto zápase ukázal trošku odvrátenú tvár.

 

Ako vnímaš prerušenie súťaže?

Mňa osobne to trošku mrzí, nakoľko sme po výhre v Snine chceli konečne prelomiť domácu jesennú deku. Čakala nás séria zápasov proti Plavnici, Giraltovciam, Sobranecku, Bardejovskej Novej Vsi, Svidníku a chceli sme získať čo najviac bodov. Bohužiaľ je situácia taká aká je, musíme to rešpektovať. Po prerušení sme ešte ostali v tréningovom procese, pričom sme na základe opatrení trénovali v skupinách po 6. Skupiny som rozdelil podľa  formácií a riešili sme špecifické činnosti, vzhľadom k postom, na ktorých hráči hrávajú. Do tréningového procesu sa  zapojil aj náš odchovanec Miloš Lačný, ktorý má bohaté hráčske skúsenosti a určite priniesol nejakú pridanú hodnotu. Miloš je profesionál a ja som rád, že s nami bude nejaký čas.

 

Kedy plánujeme začať zimnú prípravu?

Zimnú prípravu plánujeme začať už 06.01. nakoľko 16.01. už máme prvý pripravný zápas proti MŠK Žilina. Posunutý bude určite aj štart jarnej časti, predbežne by sme mali začať 06.03.2020 dohrávkou proti Plavnici.

 

Máš už aj plán prípravných zápasov?

Áno, plán prípravného obdobia už mám hotový. Predbežne by sme mali odohrať 8 zápasov s veľmi kvalitnými súpermi ako Ružomberok, Žilina, Liptovský Mikuláš, Bardejov.

 

Nastanú nejaké zmeny v kádri A mužstva?

Zmeny určite nastanú, potrebujeme predovšetkým skúsenosť. Osobne by som bol najradšej, ak by sme každú formáciu posilnili jedným hráčom. Nejaké veci sú už rozbehnuté, ale nechcem predbiehať. Verím, že budeme konkurencie schopný.

 

Ako budeš tráviť vynútenú prestávku od futbalu?

Chcem si celú jeseň dôkladne prehodnotiť, zanalyzovať, určiť výstupy pre prípravné obdobie a jarnú časť. Tiež by som sa rád zameral na osobný rozvoj, prečítal knihy a absolvoval jedno školenie. Uvidíme, čo nám situácia dovolí.