Spišská Nová Ves, 19.5.2021 – S novým vedením prišla do klubu nová energia, ktorá prináša aj myšlienku obnovenia novej ženskej kategórie WU19.

Vo futbalovom klube momentálne okrem Á mužstva pôsobí 10 mládežníckych kategórií a z toho je jeden dievčenský útvar, WU15. Cieľom je, aby sme v lete spustili prípravu a prihlásili nové mužstvo do súťaže. Nová kategória WU19 bude tvoriť dvojičku s existujúcou kategóriou WU15 a bude prihlásená do 1. Ligy.

„Vzhľadom k tomu, že v minulosti naše dievčatá dosahovali výborne výkony a pravidelne boli nominované do reprezentačných zrazov sme sa rozhodli opäť oživiť túto kategóriu. Ženský futbal ma v Spišskej Novej Vsi  bohatú históriu. Z tých mladších aspoň spomeniem Timeu Gyomrayovú alebo Tamaru Solarovú, ktoré s reprezentáciou WU15 hrali v Číne na mládežníckej olympiáde proti Číne v osemfinále pred 80tis divákmi. Ďalej spomeniem Michaelu Mazurovú, Viktóriu Polákovú alebo Majku Mikolajovú, ktoré hrali za Bardejov kde vyhrali Slovenskú ligu a zahrali si v lige majstrov.“ zhrnul Tomáš Hrušovský, člen predstavenstva FK SNV.

Je dôležité, aby mali mladé hráčky kam postupovať a rozvíjať sa. Preto je pre FK SNV dôležité, aby sa obnovila činnosť ženskej kategórie. Okresné mesto akým je Spišská Nová Ves by malo byť nielen lídrom v príprave mládeže, ale mohlo by byť lídrom aj v ženských kategóriách.

„Po dlhej dobe sme konečne pred časom začali opäť trénovať aj najmenšie skupiny od piatich rokov. A aj tu sa nám prihlásilo niekoľko dievčat. Je na nás, aby sme im vytvorili rovnocenné podmienky ako majú chlapci, ktorí s rastúcim vekom postupujú vyššie a vyššie v rámci svojich kategórií.“ dodal Tomáš Cehlár, člen predstavenstva FK SNV.

Klub FK SNV pozýva všetky dievčatá a ženy, ktoré nie len milujú futbal, no rady si ho zahrajú, aby sa ozvali a začali ďalšiu novú ženskú éru Spišskonovoveského futbalu.

Kontakt pre záujemkyne: futbal@fksnv.sk