Vyhrali sme druhý zápas v rade. Včera sme privítali mužstvo zo Sobraniec a chceli sme potvrdiť náš výkon z Giraltoviec. Podarilo sa. 3 body ostávajú doma. V prvých dvoch góloch mala prsty naša nová posila mužstva, Kamil Zekucia.
Ďakujeme všetkým fanúšikom, ktorý si našli cestu na štadión aj napriek búrke, ktorá ale rýchlo odišla ⛈🌈
Zápas zhodnotili okrem trénera, Branislav Ondáš, aj autor tretieho gólu z penalty, Tomáš Tkáč, a brankár Marek Hamrák, ktorý vychytal už druhú 0 v rade.
Vyjadrenie trénera Braňa Ondáša:
„Do zápasu sme išli s tým, že chceme hrať aktívne, súpera napádať už na jeho polovici. Myslím si, že sa nám to celkom darilo. Pomohla nám súperova chyba, ktorú sme využili. Neskôr sme pridali druhý gól po peknej krídelnej akcii. Zápas sme mali pod kontrolou, škoda, že sme ešte nevyužili viacero dobrých príležitostí. Definitívne sme zápas zlomili až po góle z pokutového kopu. Ale teší ma prístup hráčov k zápasu, ukázali bojovnosť a odhodlanie zvíťaziť.“
Do hry sa zapojil aj mladík Samo Hurtuk, ako to zvládol?
Sama Hurtuka poznám veľmi dobre. Viedol som ho posledné 2 roky. Posledný rok bol kapitánom nášho dorastu. Dostal šancu, lebo si ju svojim prístupom, potenciálom a talentom zaslúžil. V zápase ukázal, že sa môže uplatniť v našom A-mužstve. Mal podiel na 3. góle, keď pekne vysunul Gibalu, ktorý bol nedovolene bránený a následný pokutový kop premenil Tkáč.
Autor tretieho gólu, Tomáš Tkáč, zahral vydarený zápas. Ako sa ti dnes hralo? Tomáš, ako vnímaš výkon celého mužstva?
„Zo začiatku sa mi začínalo ťažšie, ale postupom času sa to zlepšovalo. Bol to ťažší zápas aj kvôli dažďu, ale chvalabohu sme to zvládli. Ťahali sme všetci za jeden povraz a výsledok sa dostavil. Musíme takto na sebe pracovať aj naďalej a verím, že výsledky budú pozitívne.“
Kto rozhodol, že pôjdeš kopať 11-stku ty? Bola dohoda v kabíne? Brankár tvoju strelu skoro vyrazil, no aj tak skončila v sieti.
„Na penalty som zvolený ja alebo „Zeko“ . Zobral som si ju ja, pretože som si veril. Brankár sa jej dotkol, ale chvalabohu mu prešla popod ruku a vošlo to tam.“ dodal Tomáš Tkáč.
Marek Hamrák, už v druhom zápase si jednotkou A-tím, keďže Tomáš Gaborčík je zranený. Ako sa ti hrá v tejto pozícii? Dve výhry po sebe bez gólu, čo na to hovoríš?
„Tak chytá sa mi úžasne. Je to skvelý pocit. Lepší štart som si ani nemohol predstaviť. Snažím sa pripraviť na každý zápas na 100% a pomáhať tímu čo najviac. Spoluhráči mi pomáhajú a radia mi začo som vďačný . Čisté kontá samozrejme tešia. Som za to veľmi rád, no dôležitejšie sú výhry a 3 body. Dúfam, že ostaneme na víťaznej vlne a budúci víkend zvládneme posledný zápas a pripíšeme si ďalšie body.“
Zostava:
Marek Hamrák, Lukáš Šomšák, Patrik Korba, Juraj Kamenický, Tomáš Baranyi, Tomáš Tkáč, Kamil Zekucia, Róbert Hagara, Ľuboš Ontko, Adrián Majko, Matúš Šomšák
Striedali: Michal Gibala, Tomáš Ontko, Samuel Hurtuk