SNV, 25.10.2021 – Nie nadarmo sa hovorí, že naše deti sú naša budúcnosť. Platí to určite aj u nás vo futbale. Ako inde na Slovensku, máme aj my v klube v niektorých kategóriách menej detí ako by sme chceli. Aj preto sme sa rozhodli pre intenzívnejšiu spoluprácu s MŠ Lipová, ktorá už v minulosti spolupracovala s klubom na rôznych projektoch. Takto si budeme vedieť vychovať vlastných futbalistov od malička.

Tento rok sme spoluprácu rozšírili o pravidelné tréningy s predškolákmi a aj mladšími deťmi. Do telocvične za deťmi chodí aj náš Marek Janečka, ktorý toho vo futbale zažil veľa a preto je ten pravý, ktorí môže deťom veľa dať zo svojich skúseností.

A ako spomenula pani riaditeľka MŠ Lipová, pani Brezovajová, deti si túto spoluprácu veľmi pochvaľujú a užívajú: „Futbalový klub zabezpečuje prostredníctvom trénerov nové pohybové hry a aktivity, ktoré rozvíjajú deťom pohybové schopnosti aj s loptou. Motivujú deti najmä zábavnou formou k športovým činnostiam.“ a dodala „Deti sa veľmi tešia, páčili sa aj všetky aktivity a najmä, že majú trénerov. Je to pre nich nové niečo nové a zaujímavé.“

Ako klub chceme určite  posilňovať našu spoluprácu so škôlkami a školami v našom okolí, pretože je to spolupráca, ktorá je výhodná pre obe strany. Deti majú viac pohybu a my potencionálnych futbalistov.

Koordinátor projektu na školách: Peter Slovisnký

Autor: T. Cehlár
kontakt: 0902 205 847