SNV, 27.10.2021 – Už túto sobotu odohrá naše Áčko „derby“ zápas s mužstvom Rudňan. Bude to možno ťažší zápas  skôr po psychickej stránke, keďže naši hráči predvádzajú naozaj dobré výkony počas celej jesennej časti. No celý tím sa zodpovedne pripravuje aj pod taktovkou asistenta trénera, Mareka Janečka, ktorý nám poskytol krátky rozhovor.

O: Mužstvo vynechalo jeden zápas. Najbližšiu sobotu nás čaká Spišské derby s Rudňanmi, nováčikom v lige. Ako prebieha vaša príprava?

MAREK: Áno, mali sme menšiu pauzu, keďže zápas v Stropkove sa pre Covid-19 u súpera odložil. Chlapci dostali víkend voľno a od pondelka máme klasický týždenný mikrocyklus ako počas celej jesennej časti súťaže.

O: Tabuľkovo sme síce favorit, no nebude to asi ľahký zápas hlavne po psychickej stránke, keďže Rudňany môžu očakávať dosť svojich fanúšikov a preto budú chcieť uhrať čo najlepší výsledok.

MAREK: V tomto zápase ide tabuľkové postavenie do úzadia, pretože je to derby zápas a samozrejme aj pre divákov atraktívne stretnutie. Zároveň aj posledné naše vystúpenie na domácej pôde. Celý týždeň sa budeme pripravovať na to, že tento zápas bude pre súpera v úvodzovkách finále majstrovstiev sveta a preto my absolútne nič nepodceníme a budeme chcieť zápas zvládnuť a zvíťaziť! Na 90 minút pôjde naše kamarátstvo, čí už mojich bývalých spoluhráčov alebo ostatných hráčov, bokom. Chceme jednoznačne 3 body z derby!

O: Súpera asi veľmi dobre poznáte, na čo si treba dávať v zápase pozor?

MAREK: Samozrejme, že sa všetci veľmi dobre poznáme. Drvivá väčšina hráčov, dokonca aj funkcionárov prešla naším klubom, takže to samé vypovedá o tomto derby. Pozor si budeme dávať na všetko, aby sme boli po zápase spokojní s 3 bodmi. No rozhodne to nebude ľahký zápas, súper nám určite nedaruje nič zadarmo.

Autor: T. Cehlár, tomas.cehlar@gmail.com