FK SNV, 30.10.2021 – Tak ako každé derby, aj toto malo svoj správny náboj ako pred, tak aj počas celého zápasu. Kombinácia pekného počasia, slušnej diváckej kulisy a dvoch tímov, ktoré sa dobre poznajú zaručovala pekný futbalový zážitok. Výsledkom 3:0 sme ale jednoznačne obhájili pozíciu lídra tabuľky, na ktorej prezimujeme až do jarnej časti. Stále bez prehry sa budeme pripravovať na posledný zápas so Stropkovom.

A ako zápas hodnotí tréner Branislav Ondáš a kapitán mužstva, Tomáš Barányi sa dozviete v našich rozhovoroch.

Tréner, Branislav Ondáš:

O: Prvý polčas určite dobrá hra, tri góly… ako hodnotíš jeho priebeh?

Branislav Ondáš: Chceli sme hrať aktívne od úvodných minút, rozhodnúť o zápase čo najskôr. Nechceli sme dať súperovi šancu dostať sa do zápasu a to sa nám myslím podarilo.

O: V druhom už gól nepadol, no šancí bolo dosť. Aj napriek tomu asi spokojnosť?

Branislav Ondáš:  Ten náskok z prvého polčasu nás pravdepodobne veľmi uspokojil. Aj keď mali sme aj v druhom polčase dostatok šancí na navýšenie výsledku. Verím, že sa ešte odohrá posledný zápas so Stropkovom a že práve na tohto súpera si chlapci ušetrili nejaký ten gól. S výsledkom sme spokojní, teší ma, že sme nedostali gól. Rudňany majú niekoľko nebezpečných hráčov a ak sa pozriete na tabuľku, tak vidíte, že strelili pomerne veľa gólov.

O: Čo sa týka zápasu celkovo, bolo to derby ako má byť… pekné počasie, plno divákov, góly a samozrejme naša výhra… užili ste si posledný domáci zápas jesene?

Braňo Ondáš: To nás všetkých veľmi teší, že si ľudia našli cestu na štadión vo väčšom počte. Chceli sme sa na jeseň rozlúčiť víťazstvom, to sa podarilo, takže verím že na jar nás prídu povzbudiť v ešte hojnejšom počte. Dúfam, že nás budú hnať za ďalšími bodmi. Už teraz sa nevieme dočkať prvého domáceho zápasu na jar.

 Kapitán mužstva, Tomáš Barányi:

O: Posledný západ doma ste, Spišské derby, ste zvládli na výbornú. Opäť bez prehry. Z pohľadu kapitána je to asi dobrá vizitka pre mužstvo?

Samozrejme spokojnosť z výhry a domácej neporaziteľnosti. Spišské derby hodnotím kladne vzhľadom k tomu, že sa vyhralo.

O: Ako hodnotíš zápas z tvojho pohľadu?

Od začiatku sme dominovali, strelili sme rýchle góly a to nám zaručilo úspech. Druhy polčas sme sa prispôsobili tempu súpera, trochu sme poľavili, ale súpera sme k ničomu nepustili. Škoda, že sme niektoré šance v druhom polčase nepremenili a nevylepšili si skóre.

O: Čo sa týka celej jesennej časti, tak zatiaľ sezóna snov, či? Na druhej strane vidno, že celé mužstvo na sebe maká a drží spolu.

Asi málo kto by pred začiatkom sezóny čakal, že budeme v tabuľke na prvej priečke. Je to fajn pocit, ale stále je to len polovica cesty. Momentálne nevieme, či ešte odohráme zápas so Stropovom, no každopádne sa v týždennom mikrocykle pripravíme na súpera podľa plánu. Od začiatku sezóny mužstvo maká. Rastie nielen vďaka výsledkom, dobrej atmosfére v kabíne, ale aj vďaka veľkej konkurencii v kádri.

Autor: Tomáš Cehlár, tomas.cehlar@gmail.com

Fotogaléria, Dominika Sitiariková: