Na Slovíčko … s Kristiánom Sledodníkom. Milí fanúšikovia futbalu v Spišskej Novej Vsi, prinášame Vám našu ďalšiu novinku. A tou je nová diskusná rubriku s názvom Na slovíčko…. V tejto rubrike vyspovedáme hlavne hráčov A-mužstva a možno aj ľudí, ktorí sa okolo Novoveského futbalu nejako motajú a pomáhajú mu k úspechom.

S nápadom novej rubriky prišiel náš verný a najlepší fanúšik, Viki Pamula. Našim cieľom je rozvíjanie komunikácie s fanúšikmi a rak sme sa s Vikim dohodli, že si túto rubriku povedie on sám. Držíme mu palce a veríme, že k vám spoločne prinesiem kopec zaujímavých informácií a dobrého čítania.

Našim prvým respondentom je Kristián Slebodník.

Viki: Kristián nedávno ste ukončili jesennú časť sezóny. Ako ju hodnotíš s odstupom času?

Bola to veľmi zaujímavá časť sezóny. Cieľ, ktorý sme si povedali na začiatku jesennej časti sme splnili nad naše očakávania. Samozrejme, nebolo všetko dokonalé.  Mali sme zápasy, ktoré herne nepredstavovali to, čo sme chceli, ale našou bojovnosťou a chcením sme ich zvládli.

Viki: V športovej a laickej verejnosti sa skloňuje slovo postup . Je to však asi predčasné.

V tejto chvíli je to určite predčasné. Sme ešte len v polovici sezóny. Vlastne ani nie v polovici, keďže nás čaká dohrávka so Stropkovom. Ašpirantov na postup sme si už viackrát povedali a náš cieľ je jasný. Samozrejme to neznamená, že o postup nebudeme bojovať, ale treba vstúpiť do novej časti sezóny pokorne a namotivovane.

Do klubu prišlo nové vedenie. Je motivácia, ktorú spomínaš odrazom tejto zmeny?

Samozrejme. Vedenie klubu do nás vkladá maximum. Snaží sa nám vybaviť čo potrebujeme. Urobilo určite veľký pokrok.  Či už je to novou tribúnou pre fanúšikov, našimi regeneráciami, rekonštrukciami hlavnej tribúny a podobne . Mali sme rôzne tímové posedenia, ktoré zorganizovalo .Vedenie klubu nám predstavilo  plány a povedalo nám ( hráčom pozn. red)  čo od nás očakáva. Teraz je už len na nás, ako im to obetujeme, keďže do nás vkladajú veľkú nádej.

Klub v Spišskej Novej Vsi tak pre vás vytvára profesionálne a konkurenčné prostredie Aký máš vzťah so spoluhráčmi?

Spoluhráči sú super. Už v prvom momente po príchode do šatne som pocítil „priateľského ducha“ od každého. Každý s každým  vychádza. Nikto nemá s nikým problém. Vieme spoločne komunikovať,  zasmiať sa, ale aj sa vážne porozprávať.  Konkurencia je samozrejme normálna,  vďaka tomu majú naše tréningy ten správny náboj. Každý hráč sa bije o svoj post a na tréningoch dávame zo seba všetko.

Si mladý futbalista a určite máš nejaké záľuby mimo futbalovej bubliny.

Už od malička sú mi súdene šport a hudba. Mamka mi hovorieva, že už ako malý som sa bez lopty nepohol. Kde som išiel ja, išla aj lopta. Rád si chodievam aj zahadzať na kôš, zahrať tenis, bedminton. Som otvorený všetkým aktivitám, napríklad aj takej obyčajnej prechádzke v prírode. Hudba mi zase dáva pocit pokoja, hlavne keď si spievam v sprche ( smiech ).

Aké jedlo máš rád?

Najradšej mám Vianočné hody a všetko s tým spojené ( smiech). Tomu sa nič nevyrovná. Sú to výnimočné dní, ktoré sú len raz za rok a preto si to rád užívam a hlavne to jedlo.

Spomínal si, že futbal ťa sprevádza od malička. Aký je teda tvoj obľúbený futbalový klub?

Ťažko povedať, pretože každý klub má niečo naučil a dal mi nejaké skúsenosti. V každom klube som zažil dobré aj zlé obdobia, ktoré ma naučili veľmi veľa nie len po futbalovej stránke ale aj osobnostnej, ako sa správať v určitých situáciách. Či to je rešpekt a úcta k ľuďom v klube a spoluhráčom, ale aj to ako sa vedieť sám o seba postarať. Samozrejme, FK Spišská Nová Ves je môj materský klub, v ktorom som vyrastal. Tento klub ostane v mojom srdci nech budem hrať kdekoľvek.

Ďakujeme ti za rozhovor a želáme ti veľa úspechov v tvojej ďalšej športovej kariére.

Ďakujem aj ja.

Autor: Viktor Pamula