Jarná časť je už pomaly za dverami, prvý zápas odohráme doma 4.3. doma so Stropkovom, a preto sme sa opýtali hlavného trénera Branislava Ondáša na doterajší priebeh prípravy.

Za nami sú tri zápasy prípravy so súpermi z nižších súťaží, ale aj s jedným druholigistom. Všetky tri s pozitívnym výsledkom. Musí byť spokojnosť?

Napriek tomu, že v príprave výsledky nie sú najdôležitejšie aj tu sa snažíme každý zápas vyhrať a dobre sa naladiť do tréningového procesu. Zo skúsenosti ale viem, že tieto prípravné zápasy sú úplne iné ako ligové zápasy. Predsa len ten tlak je v majstrovských zápasoch oveľa väčší. Ale zatiaľ som s priebehom prípravy spokojný, chlapci poctivo trénujú, verím že sa im budú vyhýbať zranenia aby boli na ligu dobre pripravení.

Na čo sa v príprave sústreďujete? Chalani mali v celku veľmi dobrú formu na záver jesene na čo budete chcieť asi nadviazať.

Asi ako väčšina mužstiev sa v prvej fáze zameriavame na rozvoj kondičných schopností a samozrejme v zápasoch sledujeme aj individuálne výkony hráčov aby sme vedeli vyskladať káder na jarnú časť. Áno záver jesene sme mali veľmi silný, na ten by sme chceli nadviazať.

Na skúške sú viacerí chalani, jeden. Andrii Havrilenko je už v tíme. Čo naňho hovoríš?

Áno Andrija sme sledovali už dlhšiu dobu, je to hráč Spišského Podhradia. Tam sa prezentoval dobrými výkonmi a v závere jesennej časti už absolvoval niekoľko tréningov s nami. Teraz v novom roku sa už naplno zapojil do prípravy k nám a len potvrdil dobré referencie z jesene. Andrij spĺňa aj charakterové kritéria, s ním sme sa už vlastne dohodli, takže verím že k dohode dôjde aj so Spišským Podhradím. Dúfam a prajem mu aby sa mu u nás darilo a aby sme naplnili svoje aj hráčove ciele.

Čakajú nás ešte 4 zápasy v príprave, ten naj bude s 1. FC Košice, bude to ich generálka pre štartom 2. ligy. Bude to pre nás asi dobrá konfrontácia., hlavne pre hráčov.

V blížiacich sa zápasoch budeme chcieť dať definitívnu podobu skladbe kádra na jarné boje. Chceme vyladiť veci, ktoré nám doteraz fungovali horšie a zautomatizovať veci, ktoré robíme správne. Konfrontácia s Košicami je pre nás veľmi lákavá, budeme už vlastne v záverečnej fáze prípravy. Môže to byť pre nás dobrá spätná väzba, predsa len Košice majú ligové ambície. Určite nás výborne preveria a odkryjú slabiny, ktoré máme.

Pripravil: Tomáš Cehlár