5.6.2023, SNV – POSTUPUJEME do II. Ligy. To o čom sme všetci v klube snívali viac ako dva roky sa stalo minulú sobotu skutočnosťou. Na domácom ihrisku sme zvládli aj ten posledný krok a po víťazstve nad Rimavskou Sobotou sme si postup spečatili na domácom ihrisku pred našimi fanúšikmi.

Nebolo to ale vôbec ľahké, pretože nás súper prekvapil a skóroval ako prvý. Viac už náš tréner Branislav Ondáš:

„Vývoj zápasu bol pre nás ako z hororu. Od piatej minúty sme prehrávali, vyrovnali sme a škoda, že sme v prvom polčase nevyužili niektoré ďalšie šance, aby sme súperovi odskočili. Museli sme tŕpnuť až do konca, ale asi to tak malo byť,“ vravel šťastný-prešťastný Ondáš.

„Myslím si, že náš postup je zaslúžený. Máme najviac bodov i najaktívnejšie skóre. Podľa môjho názoru je výrazným ukazovateľom aj počet bodov na ihriskách súperov. V tom sme asi konkurenciu prevýšili najviac,“ poukázal Ondáš na zaujímavý fakt.

Mužstvo sa nezľaklo a ďalej si hralo svoju hru, čo viedlo k vyrovnávajúcemu gólu od nášho kanoniera Kamila Zekuciu, ktorý sa najlepšie zorientoval v bránkovisku súpera po našom rohom kope. Dobre čítanie hry predviedol aj pri druhom góly, ktorým zvýšil stav stretnutia na 2:1.

„Spadol mi kameň zo srdca. Dva roky sme bojovali na špici tretej ligy a po mojom druhom góle to všetko opadlo. Nebolo to jednoduché, mali sme zviazané nohy, ale našťastie sme to zvládli,“ hovoril s viditeľnou úľavou v hlase hrdina rozhodujúceho duelu Kamil Zekucia.

„Som odchovanec a znamená to pre mňa strašne veľa. Preferuje sa tu, aby v klube hrali Spišiaci. Snažíme sa mladším spoluhráčom odovzdať skúsenosti, už to nie je o nás. Ja ešte nemám taký vek ako Marek Janečka, tak to trochu potiahnem aj s oslavami,“ usmieval sa Zekucia.

Stav sa menil ešte raz, kedy striedajúci hráč, René Csejtey prešprintoval s loptou skoro celé ihrisko a po kľučke na brankára skóroval. Vydýchnuť si mohol aj náš najskúsenejší hráč, Marek Janečka.

„Bolo vidieť, že sme v kŕči. Rimavská Sobota nás zaskočila, dala nám gól, chvalabohu, že sme ešte do polčasu stihli vyrovnať. Bolo to napäté, aj ja sám som bol dosť nervózny. Držal som sa, aby som nebol kritický, ale v nejakej 60. – 65. minúte som použil už aj tvrdšie slová na vlastných hráčov. Aj keď oni tvrdia, že je to u mňa normálna vec, tentoraz som bol fakt nervózny, lebo som videl, že sú strašne zviazaní.“ opísal zápas Janečka a dodáva:

„Keď som prichádzal do Spišskej – o chvíľu tomu budú dva roky – s vedením sme si sadli a povedali, aké sú naše priority, kde by sa mal klub posúvať. S tým, že výkladnou skriňou je, samozrejme, A-tím. Ja som bol vždy maximalista, ktorý sa počas celej kariéry snažil dosiahnuť čo najviac. Už vtedy som tvrdil, že chcem, aby sme do dvoch rokov postúpili do druhej ligy. Pre niektorých to možno boli silné slová a ťukali si na čelo, ale išli sme si za svojim cieľom. Už minulý rok sme boli veľmi blízko, akurát sme to nezvládli, pretože sme mali do činenia s oveľa silnejším súperom (Tatranom Prešov, pozn. red.), čo sa týka histórie aj diplomacie. Nezvládli sme to v hlavách, hoci sme to mali vo svojich rukách. Teraz sme už boli trocha skúsenejší a myslím si, že sme zaslúžene zvíťazili. Lipany, ktoré boli našim priamym konkurentom, sme dvakrát porazili, získali sme v súťaži najviac bodov, dali najviac gólov a najmenej ich dostali. Tituly a postupy vyhrávajú obrany, to sa aj potvrdilo.“

Celý rozhovor s trénerom Branislavom Ondášom nájdete tu: https://sportnet.sme.sk/spravy/futbal-fk-spisska-nova-ves-postup-reakcie-iii-liga-vychod-2022-2023/

Celý rozhovor s Marekom Janečkom nájdete tu: https://sportnet.sme.sk/spravy/futbal-marek-janecka-spisska-nova-ves-postup-do-druhej-ligy-rozhovor/

Fotogaléria: