ZŠ Nejedlého Spišská Nová ves a Futbalový klub Spišská Nová Ves pozývajú deti na výberové konanie do športovej triedy do 5. ročníka so zameraním na futbal.

 

Základná škola a futbalový klubu sú partnermi už dlhé roky. Toto partnerstvo je pre náš klub veľmi dôležité, pretože poskytuje deťom kontakt s futbalom aj na škole pod odborným dohľadom.

Výberového konania do športových tried sa môžu zúčastniť žiaci, ktorí úspešne ukončia 4. ročník základnej školskej dochádzky. /Výberu sa môžu zúčastniť aj žiaci iných základných škôl v meste a blízkeho okolia/.

Výhody pre deti, ktoré navštevujú futbalovú školu:

  • prepojený tréningový proces školy a klubu,
  • spoluhráč je zároveň spolužiak,
  • zimná príprava v priestoroch základnej školy (bazén) – rodič nemusí dieťa voziť zo školy na tréning,
  • kvalitnejšia športová príprava pre budúcnosť dieťaťa.

KRITÉRIÁ PRIJATIA ŽIAKA DO 5. ROČNÍKA ŠPORTOVEJ TRIEDY V ŠKOLSKOM ROKU 2021/2022 si môžete stiahnuť TU.

Viac o škole nájdete tu https://zsnejedleho-snv.edupage.org/


Príhovor zástupcu ZŠ Z. Nejedlého:

Vážení rodičia, milí štvrtáci,

vzhľadom na mimoriadnu situáciu v spoločnosti ohľadom ochorenia Covid-19 sa obraciam na Vás v mene ZŠ, Z. Nejedlého 2, Spišská Nová Ves s podrobnejšou informáciou o možnosti pokračovať vo vyučovaní na našej škole v športovej triede so zameraním na futbal nie osobne, ale prostredníctvom Edupage a trénerov FK Spišská Nová Ves, ktorí Vám tiež určite radi doplnia ešte ďalšie informácie potrebné k takejto forme vzdelávania.

Naša škola má veľmi dobré materiálno-technické a priestorové podmienky na realizáciu výchovno-vzdelávacieho procesu pre takúto výučbu športov a samozrejme aj bohatú a úspešnú 25-ročnú históriu, počas ktorej dosiahla výrazné športové úspechy v rámci celého Slovenska a vychovala niekoľkých veľmi úspešných športovcov, reprezentantov ako Jaroslav Mihálik (Slávia Praha, Cracovia Krakow), Mária Mikolajová (Sparta Praha, St. Polten), Jakub Vojtuš (Inter Milano, NK Záhreb, CFR Cluj), Dávid Filinský (FC Turín), Miloš Lačný (Sparta Praha, Dundee United, Slask Wroclaw) Pavol Jurčo (MFK Košice, MŠK Žilina, MFK Karviná), Boris Prokopič (Rapid Viedeň, SCR Altach, FC Vaduz), Timea Gyomraiová (Partizán Bardejov, Cyprus, SR), Tamara Solárová (SR, Bardejov), Michaela Mazúrová (SR, Bardejov) a iní…

V súčasnej dobe u Vás určite zarezonovali najmä mená ako Tomáš Suslov, ktorý v 18-tich rokoch už úspešne okrem kariéry v Holandsku (FC Groningen) rozbieha aj reprezentačnú kariéru v seniorskom A tíme SR, Timotej Múdry (MFK Ružomberok) v poslednom reprezentačnom stretnutí U23 kapitán družstva, Tibor Slebodník (MŠK Žilina) a ďalší reprezentanti SR v mládežníckych kategóriách ako Adrián Macejko (MFK Ružomberok)…

Ako škola sme sa vo svojej histórii často zúčastňovali celoslovenského finále súťaží. McDonalds cup, Coca cola cup, Dôvera cup, Coop jednota cup a podobne, či už v malom alebo veľkom futbale a to ako v chlapčenských, tak aj v dievčenských kategóriách. Získali sme mnoho ocenení ako aj víťazstiev a pódiových umiestnení, na čo sme v takejto celoslovenskej konfrontácii a konkurencii patrične hrdí.

Osobne často krát dostávam otázku: „ Prečo mám dať dieťa do športovej triedy?“.

Odhliadnuc od spomínaných vecí v úvode, ako šanca stať sa profesionálnym športovcom a reprezentantom a dosiahnuť úspech…

Tak teda  prečo šport? Aj ako rodič odpovedám, že pre…:

  • tie chvíle, keď je moje dieťa tak unavené, že by najradšej všetko nechalo, ale neurobí to.
  • Možnosť, že môže mať trénerov a učiteľov, ktorí ho naučia, že šport nie je len o pohybe, ale aj o živote.
  • To, že sa moje dieťa naučí byť disciplinované.
  • To, že sa moje dieťa naučí starať o svoje telo, naučí sa životospráve.
  • To, že sa naučí spolupracovať s ostatnými a byť na nich hrdý, podporovať ich, byť láskavý a rešpektujúci.
  • To, že sa moje dieťa naučí vysporiadať sa so sklamaním, keď sa mu nepodarí dosiahnuť výsledok, v aký dúfal, alebo sa mu nepodarí nejaká kľučka, ktorú trénoval snáď tisíckrát, ale i napriek tomu ho to neodradí a je odhodlané to nabudúce urobiť ešte lepšie.
  • To, aby sa moje dieťa naučilo klásť si ciele a potom ich dosahovať.
  • To, aby sa naučilo, že byť úspešný trvá hodiny a hodiny tvrdej práce a tréningu, a že úspech sa nedostaví za noc.
  • To, aby moje dieťa mohlo tráviť dlhé hodiny a dni na tréningu namiesto pred televízorom či počítačom.

A dalo by sa takto pokračovať, ale…

Športová trieda preto, že šport rozvíja u detí vlastnosti, ktoré sa im budú veľmi hodiť po celý život a dáva im príležitosti vážiť si života druhých. A podľa všetkého, čo som kedy videl, si myslím, že je to skvelá investícia!

Mgr. Radoslav Sirko

učiteľ ZŠ, Z. Nejedlého 2, Spišská Nová Ves

Tomáš Suslov

Mária Mikolajová