10.1.2022 začne naše Áčko zimnú prípravu pred náročnou Jarnou časťou súťaže. Vstupujeme do nej ako líder, čo nemusí byť vždy výhoda. No tréneri a hráči určite nenechajú nič na náhodu a na prípravu nastúpia na 100%. V nej nás v 9-tich zápasoch preveria aj mužstvá z II. ligy, čo bude pre náš tím veľmi dôležité.

Tréner, Branislav Ondáš:

V rámci prípravy sa stretneme so zaujímavými mužstvami. Čo od tejto prípravy očakávate?

Verím, že sa nám budú vyhýbať zranenia a choroby aby hráči mohli absolvovať čo najviac tréningov a prípravných zápasov. Je tam dostatok priestoru nato aby sme odtrénovali a vyskúšali všetko čo máme v pláne.

Bude iná ako zvyčajne?

V prvej fáze prípravy sa zameriame na zlepšenie kondičnej zložky a v druhej fáze budeme ladiť herné a taktické detaily. V príprave nás čakajú súperi, ktorí určite preveria našu výkonnosť a nedostatky. Urobíme všetko preto aby sme boli na súťaž pripravení čo najlepšie.

Jarnú časť začneme na čele tabuľky a právom nás budú považovať za favorita na postup. Na čo sa chcete zamerať

Po vydarenej jeseni nás viacerí budú považovať za jedného z kandidátov na postup, ale najväčší favorit ostáva Tatran Prešov. My samozrejme budeme bojovať, v každom zápase pôjdeme na maximum, nikomu nič nedarujeme zadarmo a uvidíme po sezóne na akú priečku to nakoniec vystačí. Zápasy na jar sú však oveľa náročnejšie, pretože každému mužstvu ide o čo najlepšie umiestnenie. Tým, že sa pripravuje reorganizácia súťaže má prakticky každé mužstvo zvýšenú motiváciu.

Asistent trénera, Marek Janečka:

„Zvolili sme úplné odlišný druh prípravných zápasov ako v lete. Hlavne v januári máme súperov z 2. ligy. Očakávame, že kvalita súperov bude zodpovedať úrovni druhej ligy a budeme vedieť ako na tom sme my, aj keď to budú zápasy, kde budú mužstva v hrubej kondičnej príprave. Generálka na prvý ostrý zápas bude tiež s mužstvom 2. Ligy, čo je pre náš klub veľmi dobré. Samozrejme, to že sme teraz lídrom tabuľky nás mohlo uspokojiť, no nepodceňujeme to. Už sa na nás pozerá inač. Nikto nás nebude podceňovať, práve naopak, budú nás chcieť mužstva porážať. Pravé takéto zápasy s klubmi o ligu vyššie nás budú určite posúvať vpred . V príprave sa určíte najprv zameriame na kondíciu či fyzickú alebo aj hernú. To je základ všetkého. Bez toho to nepôjde. Často to je náročné a bolí to, no neskôr z toho budú hráči určite ťažiť.“

 

Autor: Tomáš Cehlár, 0902 205 847, tomas.cehlar@gmail.com