Milí fanúšikovia, pripravili sme si pre Vás pokec s našou klubovou ikonou, Kamilom Zekuciom. Kamil je určite jedným z pilierov nášho tímu a preto sa tešíme, že je po rokoch opäť doma. Čo všetko nám Kamil prezradil sa dozviete v našej rubrike „Jeden na jedného“, poďme na to …

Kamil, náš klub v jarnej časti nastrieľal štyridsaťpäť gólov. Čím si vysvetľuješ takúto slušnú produktivitu ?

Za takto dobrou produktivitou možno nájsť náš aktívny štýl hry. Tréneri nás neustále nabádajú k tomu, aby sme si neprihrávali v obrane. Chcú vidieť napádanie súpera a aktívny prístup od útočných hráčov. Práve napádanie súpera je v poňatí našej hry kľúčové. Z chýb súperov pri pressingu ťažíme a dávame potom pomerne veľké množstvo gólov.

Sám si ich zaznamenal počas jesene až šestnásť. Ako vnímaš svoj prínos pre tím ?

Pred prvým ligovým kolom som v zápase Slovenského pohára proti Tepličke nepremenil dve jedenástky. Pán Boh to asi mal takto v pláne a od tohto momentu sa mi darí. Kto ma pozná, vie aký som. Fanúšikovia, spoluhráči a tréneri vedia, že som bol, som, a aj vždy budem víťazný typ.

Patríš k tým starším hráčom. Čo ti dáva spolupráca s mladšími hráčmi ?

Musím našich mládencov pochváliť. Pristupujú k tréningovým povinnostiam zodpovedne. Trénujeme v plnom počte, takže sme stále spolu. Myslím, že sme dobrá partia. Občas sa však v zápale hry stane, že na nich zvýšim hlas. (úsmev)

V klube si pôsobil už viackrát a pred rokom si sa doň vrátil. Čo pre teba znamená ?

V klube som vyrastal a som jeho odchovancom. Zažil som tu všeličo. Veľmi ma teší, že sa našli noví ľudia, ktorí chcú do klubu investovať svoj čas a ochotu.

Ktorý tím z tretej ligy vnímaš ako najväčšieho konkurenta ?

Jednoznačne Prešov. V Prešove je taktiež nové vedenie a káder poskladaný z bývalých prvoligistov. Veľmi sa mi páčilo aj mužstvo Slávie TU Košice, kde takisto pôsobia hráči s ligovými skúsenosťami. O postup sa však budeme chcieť pobiť aj my.

V čom vidíš možnosti zlepšenia v jarnej časti ?

Sezónu máme dobre rozohranú, nesmieme zaspať na vavrínoch a musíme ďalej poctivo trénovať. Pre mladých hráčov je to dobrá skúsenosť. Okolie  si nás začína viac všímať a mladí hráči majú možnosť zaujať, možno sa aj predať.

Pomohla Vám, a tebe osobne, k výkonom rekonštrukcia štadióna ?

Možno aj áno, všetko je to skladačka. Ak funguje vedenie, prídu aj výsledky. Ak sú dobré výsledky, tak na futbal príde viac ľudí. Ak sa k tomu pridá aj pekný štadión, je to super. Ešte by to chcelo tú druhú ligu.

Veríme, že sa tvoje želanie splní. Prajeme ti do jarnej časti dobrú formu a ďakujeme za rozhovor.

Aj ja dúfam, že budeme pokračovať v podobnom tempe. Hlavne prilákať ľudí na štadión. Ďakujem za rozhovor a želám všetko dobré.

Kamil Zekucia a jeho čísla za jesennú časť:

Strelené góly: 16
Odohrané minúty: 1069
Žlté karty: 2
Červené karty: 1

Autor:  Viktor Pamula