14.3.2022 – Jarnú časť sme odštartovali na pôde súpera, konkrétne v Poprade na umelej tráve. Stretnutie skončilo 3:1 v náš neprospech. Je to prvá prehra po skvelej Jesennej časti, kedy naše mužstvo ani raz neprehralo. Taký je futbal, taký je šport. Prinášame Vám rohovor trénera, Branislava Ondáša, ktorý zhodnotí zápas.

 

Pán tréner, prvá prehra a hneď v prvom kole v Poprade? Ako hodnotíš výkon mužstva?

Zápas nám nevyšiel podľa predstáv. Viacerí hráči zahrali pod svoje možnosti. Ale hrali sme proti kvalitnému súperovi, ktorý má dobrých jednotlivcov doplnených o troch druholigistov z Podbrezovej. Myslím si, že to bol remízový zápas, ale súperovi sa podarilo streliť tri góly a nám len jeden.

Chýbal Chriss, Kamil Zekucia trafil tyčku a druhý gól mu neuznali kvôli ofsajdu. O to viac asi mrzí takáto prehra…

Samozrejme, že Chriss nám chýbal, ale Kamil ho na hrote zastúpil veľmi dobre. Strelil gól, dal tyčku a bol pre súpera celý zápas veľmi nebezpečný. Škoda neuznaného gólu, situáciu si pozriem na videu. Prehra určite mrzí, lebo remíza by zápasu svedčala viac.

Cítiť v kabíne tlak, že je Spišská favoritom na postup?

Tlak na nás hlavne vyvíjajú všetci naokolo. Možno je táto prehra na niečo dobrá, veľmi rýchlo mnohí zabudli, že mužstvo môže aj prehrať. Aj naši hráči sú len ľudia a nie je vôbec samozrejmosť vyhrávať v tejto súťaži.

Sme len na začiatku, prvé kolo a prehra v ňom. Aj toto môže chlapcov vyburcovať. Čo si beriete do ďalšieho zápasu?

Do ďalšieho zápasu potrebujeme zmeniť veľa vecí ak chceme byť úspešní. Verím, že z chýb, ktoré si rozoberieme, sa poučíme a vrátime sa rýchlo k tomu čo nás robilo silným mužstvom.