21.3.2022, FK SNV – V druhom kole sme na domácom trávniku privítali mužstvo zo Sniny s ktorým sme nakoniec po našom enormnom tlaku na záver iba remizovali 1:1. Náš gól opäť strelil Kamil Zekucia.  Snina pred týmto zápasom porazila Stropkov 3:0 a preto sme vedeli, že to nebude ľahký zápas. Čo si o zápase myslí náš tréner Branislav Ondáš Vám prinášame v krátkom rozhovore.
Po prehre s Popradom trebalo zabrať naplno, nevyšlo to, aj keď mužstvo bojovalo do poslednej sekundy. Čo chýbalo k víťazstvu?

Áno chceli sme zvíťaziť a vrátiť sa na víťaznú vlnu. Myslím, že sme nehrali zle, snažili sme sa byť aktívni a súpera napádať vysoko už pri rozohrávke. Viackrát sme loptu pri tejto činnosti získali, no finálna fáza sa nám v sobotu nedarila. Gól sme strelili po rýchlej kolmej akcii, ale chcelo to pridať ešte jeden. Do druhého polčasu boli pokyny jasné, hrať naďalej aktívne, nezačať brániť tesný náskok. No Snina využila zaváhanie v našej hre a z brejku vyrovnali. My sme mali prevahu aj naďalej, ale gól sa nám už streliť nepodarilo. Je potrebné pochváliť aj súpera, ktorý príkladne bojoval a v rýchlych protiútokoch bol veľmi nebezpečný. Napriek ďalšej strate bodov je ťažko hráčom niečo vytýkať.

Každopádne, mužstvo hralo lepšie ako v Poprade. Možno chýbalo aj trošku šťastia?
Áno zlepšenie v hre oproti Popradu bolo evidentné, no chýbal väčší pokoj a dôraz v zakončení. Ako som vravel, v jarných zápasoch to bude oveľa ťažšie, súperi budú na nás nachystaní, my budeme vo väčšine zápasoch favorit a to je pre mnohých našich hráčov nová skúsenosť. Na prvé jarné kolo to však bol kvalitný treťoligový zápas.
Autor: Tomáš Cehlár
Foto: