3.4.2022, FK SNV – Vo včerajšom zápase proti Giraltovciam sme v nadstavenom čase vybojovali 3 body. Natiahli sme víťaznú šnúru s Giraltovcami, v ktorej sme už 4 krát po sebe vyhrali 1:0. Teploty boli na hranici mrazu, preto nebol tento zápas ľahký ani pre divákov. Ďakujeme všetkým, ktorí aj napriek tomu prišli povzbudiť náš tím. Ako už tradične, prinášame Vám pozápasový rozhovor s hlavným trénerom, Branislavom Ondášom.

Včera to bol určite ťažký zápas. Aj keď tabuľka možno hovorila jasne, no víťazný gól padol až v nadstavenom čase. Ako hodnotíš teda tento zápas?

Treba povedať na rovinu, že sme nehrali dobre. Super dobre bránil a my sme sa presadzovali veľmi ťažko, navyše sme kazili veľa jednoduchých prihrávok. Snahu chlapcom nemožno uprieť, ale chýbala väčšia ľahkosť a sebavedomie. Teší ale fakt, že sme bojovali do záverečného hvizdu a nakoniec prišiel aj vytúžený víťazný gól aj keď v nadstavenom čase.

Nastúpili sme v zmenenej zostave a od začiatku nastúpili niektorí hráči prvý krát. Ako hodnotíš ich výkon?

Máme dostatočne široký káder, každý hráč, ktorý dostane šancu by mal byť pripravený podať výkon, ktorý pomôže mužstvu. V dnešnom zápase ťažko vyzdvihnúť niekoho výkon, vieme hrať určite lepšie.

Giraltovce dobre a kompakte bránili, no na našich chlapcoch bolo vidno bojovnosť a chcenie vyhrať doma. Takže nakoniec zaslúžená výhra?

Áno ako som spomínal nasadenie, chcenie, bojovnosť boli v poriadku. Nielen Giraltovce, ale všetci súperi si už na nás budú dávať po vydarenej jesennej časti oveľa väčší pozor. Vo väčšine zápasov budeme na jar ako favorit, budeme musieť viac tvoriť a toto chceme zlepšiť.

Ako si aj na začiatku jarnej časti tvrdil, že nebude ľahký zápas, možno na pár výnimiek, tak sa to zatiaľ potvrdzuje?

Jasné, každé mužstvo o niečo hrá, veľa družstiev chce skončiť čo najvyššie a postúpiť do novovytvorenej 3.ligy a veľa mužstiev je namočených do zostupu. Takže nikto nám body nedaruje lacno.

Stále sme teda bodovo rovnako s Prešovom. Ako vnímaš ty tento súboj na diaľku?

Viacerí nás tlačia do nejakého súboja o postup s Prešovom. My pozeráme len na seba, pri pohľade na súpisku Prešova, každý kto rozumie futbalu vidí, že je to mužstvo, ktoré by hralo v prvej polovici tabuľky v 2.lige.Radi by sme boli bodovo do vzájomného zápasu s Prešovom čo najbližšie kvôli veľkému diváckemu záujmu o tento zápas. Ale tento zápas je ešte veľmi ďaleko a my sa potrebujeme sústrediť a zvládnuť zápas v Sobranciach. To je to, čo nás momentálne zaujíma najviac.

Autor: Tomáš Cehlár