Bola to dráma až do konca. Spišské derby skončilo nakoniec remízou 1:1, ktorá nám ale zabezpečila druhé miesto v tabuľke. Určite úspech nášho mladého mužstva, ktorý stále znamená reálnu šancu dostať sa do II. ligy z druhého miesta. Prinášame krátky rozhovor hlavného trénera Branislava Ondáša k  zápasu a k sezóne 2021/2022.


Včera to bolo Spišské derby druhého z tabuľky s predposledným. Nakoniec však remíza 1:1 potom, čo sme prehrávali skoro celý prvý polčas. Pre naše mladé mužstvo to bola ďalšia ťažká skúška, keďže sme vedeli, že nám treba min bod, aby sme skončili druhý?

Celý týždeň sme pripravovali hráčov nato, že to nebude ľahký zápas. Aj keď Rudňanom určite nevyšla jar podľa predstáv, majú skúsených hráčov, ktorí sa na tento zápas dobre namotivovali. My sme chceli dnes minimálne bod, ten sme získali, ale po veľmi nevýraznom výkone. Ťarcha výsledku našich hráčov poznačila, úplne nám chýbala ľahkosť, schopnosť presadiť sa 1:1.

Rudňany na nás vybehli veľmi aktívne strelili gól. Potom sme však držali loptu my, no nebolo to ideálne. Nakoniec sme gólom do šatne vyrovnali. V kabíne bolo potrebné chlapcov asi hlavne upokojiť, aby to zvládli?

Zápas sa pre nás vyvíjal najhoršie ako mohol, dostali sme rýchly gól a ten zamával s psychikou mnohých našich hráčov. Rudňany dosť zmenili spôsob hry akým sa prezentovali počas celej sezóny, hrali oveľa jednoduchšie. My sme držali loptu, ale tento ukazovateľ nie je vôbec dôležitý ak mužstvo nedokáže byť dostatočne nebezpečné. Cez polčas som sa snažil chlapcov upokojiť, lebo emócie, prílišné chcenie nás negatívne ovplyvňovali. Hneď na začiatku 2.polčasu sme dali po rohu tyčku, som presvedčený, že ak by bol z toho gól, tak by z chlapcov ta nervozita opadla a bolo by to určite lepšie. Do konca zápasu sme sa však museli obávať o výsledok.

Sme mužstvo, ktorému viac sedia ťažší súperi?

Hlavne v jarnej časti sme ukázali, že sme mužstvo, ktoré nemá vyrovnané výkony. Ale paradoxne proti mužstvám z hornej polovice tabuľky s výnimkou Lipan sme odohrali lepšie zápasy.

Obsadili sme nakoniec výborne druhé miesto. Cieľ sezóny bol postúpiť do novej tretej ligy, čiže skončiť do 8meho miesta, no nakoniec sme hrali o prvenstvo. Takže úspešná prvá sezóna opäť v Spišskej v pozícii trénera Áčka?

Po posledných sezónach je myslím pre mužstvo obrovským úspechom konečné 2.miesto. Liga je dlhodobá súťaž a my sme teda skončili na 2.mieste úplne zaslúžene. Naši hráči získali veľké skúsenosti, hlavne v jarnej časti sme hrali pod oveľa väčším tlakom, po fantastickej jeseni sme sa dostali do roly jedného z favoritov na postup. Súperi sa na nás chystali úplne inak ako na jeseň a aj preto to bolo oveľa ťažšie. To bola podľa mňa najväčšia príčina nevyrovnanosti našich výkonov. Samozrejme, že sme niektoré zápasy mohli a mali zvládnuť lepšie, ale celkovo sezónu hodnotím ako úspešnú. Máme mladé vývoja schopné mužstvo poskladané v drvivej väčšine z vlastných odchovancov čo nám môžu mnohé kluby len závidieť.

Autor: Tomáš Cehlár