V 3. kole Slovnaft cup-u sme doma hostili prvoligový klub MŠK Žilina. Nakoniec sme síce prehrali 2:0, no za predvedený výkon sa určite naša kabína hanbiť nemusí. Oslabenie o jedného hráča bolo cítiť a aj tento fakt rozhodol o osude zápasu v náš neprospech. Ako hodnotí zápas hlavný tréner Branislav Ondáš:

Hostili sme doma v rámci Slovnaft cup-u prvoligový klub, MŠK Žilina. Prehrali sme 2:0, no asi je málo čo vytknúť hráčom?

Z pohľadu prístupu hráčov a toho čo sme si povedali vládne veľká spokojnosť. Dovolím si povedať, že prvý polčas sme boli Žiline úplne vyrovnaným súperom. Škoda, že sme inkasovali do šatne gól, lebo Žilina by bola ešte nervóznejšia.

Hrali sme od 60 min o jedného hráča menej, to nás určite zabrzdilo pred možným vyrovnaním.

Tak hrať 30 min proti Žiline o jedného hráča je neskutočne náročné. Všetci vedia, že je to mužstvo, ktoré má výborné držanie lopty, možno na Slovensku celkom najlepšie v tomto ukazovateli. No my sme aj v početnej nevýhode urobili zopár výpadov a štandardných situácii, ktoré pri troche šťastia mohli skončiť gólom. Ako naozaj klobúk dole pred dnešným výkonom chlapcov.

V zápase sa udiali aj dva sporné momenty, najprv ruka Žiliny, ktorú ale rozhodca neposúdil na 11 a potom vylúčenie nášho kapitána. Ako ste sa v kabín s týmto vysporiadali?

Ja osobne cítim krivdu a chlapci, ktorí na ihrisku makali to mnohí vnímajú podobne. V zahraničných ligách a v európskych súťažiach vidíme svetových obrancov ako bránia vo vlastnej 16-ke s rukami za chrbtom práve preto aby sa vyhli takýmto kontaktom ruky s loptou. Vylúčenie „Baryho“ nám prakticky zobralo šancu na vyrovnanie. Faul tam určite bol, no myslím že v bežeckom súboji predtým najprv fauloval súperov útočník. Ale každý kto to videl nech si urobí vlastný názor na tieto situácie.

V sobotu nás čaká ligový zápas s Bardejovom, budú chlapci pripravení?

Bude to veľmi ťažká úloha, chlapci dali do zápasu všetko a preto je najdôležitejšie dobre zregenerovať. Dostanú deň voľna a v piatok uvidíme v akom stave vlastne mužstvo máme. Verím však, že budeme pripravení.

Autor: Tomáš Cehlár