12. kolo, MFK Vranov nad Topľou – FK SNV, 0 : 2 – Záver jesennej časti patrí zápasom so súpermi z hornej časti tabuľky. Inak tomu nebolo ani včera, kedy sme vycestovali do Vranova. Ten doma prehral zatiaľ iba raz, aj to s Prešovom a preto sme vedeli, že to nebude ľahký zápas. No zvládli sme ho na výbornú a môžeme sa tešiť z ďalších dôležitých bodov z ihrísk súperov. Prinášame Vám vyjadrenie trénera Branislava Ondáša a hrajúceho asistenta, Mareka Janečku.

Do zápasu sme išli opäť s mierne pozmenenou zostavou. Po prvom bezgólovom polčase sme sa ale presadili a to hneď dvakrát. Takže určite spokojnosť?

Branislav Ondáš: „V posledných zápasoch je stále nejaká zmena v zostave. Vždy sa snažíme dať základnú 11ku, ktorá má najväčšiu šancu na úspech. Myslím, že sme boli lepším mužstvom. Mali sme viac z hry, no súper hrozil z protiútokov a štandardných situácii. V 1.polčase bol dôležitý moment, keď Vranov nevyužil rýchly brejk po našom rohu, ktorý výborne zneškodnil náš brankár. Šance sme mali aj my a dokonca nám nebol uznaný gól. Pokyny do 2.polčasu boli aby sme boli trpezliví a koncentrovaní. Cieľom bolo udržať vzadu nulu a to sa nám aj podarilo. Vedeli sme, že nejaké šance prídu, sme radi že sa nám dve z nich podarilo využiť. Naše víťazstvo je zaslúžené a veľmi cenné. Vranov je doma silný, vyhral 5x a prehral len s Prešovom a teraz s nami.“

Opäť po domácej remíze výborný výsledok na ihrisku súpera, museli ste po Košiciach špeciálne chlapcov pripravovať na ďalší zápas? hlavne možno po psychickej stránke? daj prosím vyjadrenie o priebehu zápasu ako to vidíš ty.

Marek Janečka:“ Teší nás výhra na pôde Vranova špeciálne preto, lebo super hrá svoje domáce stretnutia na umelom trávniku, čo je rozdiel oproti trávnatej ploche a prepnúť na to v strede jesennej časti nie je jednoduché. Zápas bol na slušnej úrovni s našou miernou prevahou na lopte hlavne v 1 polčase. Ale paradoxne góly padli až v druhom . Ako hovorím, dôležitá je určite táto výhra po domácom remízovom zápase s Košicami. No mužstvo ukázalo silu a charakter. Zodpovedne sa pripravujeme ďalej na zápas s Kalšou, ktorý určite nebude ľahký, pretože súper má v mužstve niekoľko hráčov s ligovými skúsenosťami, ba dokonca aj so skúsenosťami s predkôl európskej ligy.“

-ct-
foto: MFK Vranov nad Topľou